hoeveel vermogen heeft de std radio?

Gestart door moos, oktober 23, 2022, 14:21:37 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

moos

hoeveel vermogen heeft de standaard radio eigenlijk? Het gaat om de versie in de acenta dus zonder navigatie. Ik schat zelf 4x10w. Ik ben aan het denken aan een upgrade. Het systeem is niet slecht, maar in vergelijking wat er in mijn vorige volvo 40 zat wel een groot verschil. Vooral de tweaters voorin zijn erg schel en overheersend.

moos

ik heb in ieder geval op de standaard radio een pioneer GM-D1004 4x45 watt versterker aangesloten. Met een parrot iso stekker is het plug and play. Klikt al erg goed. Ik heb nu wel de hpf filter ingesteld om de frequenties beneden de 80hz af te kappen. Ik ben anders bang dat de versterker de luidsprekers overbelast. Ik ben van plan om de Pioneer TS-WX130DA underseat subwoofer toe te passen voor de bassen. Heb al een luidspreker niveau aftakking gemaakt voor de input. Nu even kijken waar ik de 12v permanent het beste weg kan halen. De subwoofer heeft een 10A aansluiting nodig.

deusjevo

Redelijk gesjeesde 2CV ❤️ rijder

moos

Ik heb de sub nu ingebouwd. De aansluiting heb ik bij de 12v stekker weggehaald Hier was erg makkelijk bij te komen. De hele kabelboom aan zo'n sub was ook mooi weg te werken in de armsteun. Moet nu zeggen dat het geluid een heel stuk beter tot zijn recht komt. Misschien dat ik ooit nog eens de speakers vervang, maar moet zeggen dat de standaard speakers met wat meer motivatie goed hun best doen.

Deusjevo, bedankt voor de link, maar was al klaar voordat ik het bericht las.